fbpx
Україна, м.Яремче вул. Свободи 363/32

ЯК УКРАЇНСЬКІ ЗІРКИ СВЯТКУВАЛИ РІЗДВО 2018 У КАРПАТАХ:

З року в рік українські зірки приїздять на Різдво в Карпати, у Romantik Spa Hotel, щоб відсвяткувати Winter Romantik Fest. Разом із гостями готелю вони готують традиційні різдвяні страви на Святвечір, вбирають вишиванки, колядують та святкують Різдво.

З кожним роком все більше знаменитостей вибирають для зимового та літнього відпочинку Карпати. “Не дивуйтеся цьому, – каже Іван Гаврон, – У Карпатах завжди дотримувалися традицій. Що може бути краще, ніж святкування Різдва в традиційному українському стилі? Такої теплоти і гостинності, як тут в інших країнах не знайдете”.

Фестиваль наповнений різдвяними традиціями з усіх куточків України. На святвечір за традицією гостей пригощають 12-ма стравами.  

Цього року зірки допомагали готувати різдвяні страви. Чоловіки – Арсен Мірзоян, Віталій Борисюк та засновник фестивалю Іван Гаврон готували грибний суп на відкритому вогні. Жінки – Тоня Матвієнко, Ольга Сумська та Наталія Бучинська допомагали готувати кутю.

Зірки відкрили свої родинні секрети приготування головної різдвяної страви – куті. Як виявилося, традиції приготування у кожній сім’ї відрізняються.

Ольга Сумська розповіла, що за традиціями її родини кутю готують тільки жінки. Найважливіші інгредієнти до куті – мед та узвар. Також особливого смаку додають перетерті родзинки та інші сухофрукти. “Дуже важливо до куті додавати і темні, і світлі види родзинок,” – каже Ольга Сумська.

Наталія Бучинська розповіла свій секрет: “Дуже важливо спочатку добре відварити мак, і тільки після цього перетерти його.”

Тоня Матвієнко розповіла, що у її сім’ї приготуванням куті займався тільки батько. “У нашій сім’ї не прийнято до куті додавати узвар і мед. Вони перебивають смак страви. Головними інгредієнтами куті за нашим сімейним рецептом є пшениця, мак і горіхи. Мак перетираємо в спеціальній ступці – макогоні. Дуже важливо добре перетерти мак, тоді кутя буде смачною і насиченою. А нашій сім’ї кажуть: чим багатша кутя, тим багатший рік.”

Цього року під час фестивалю Romantik Winter Fest 2018 відбувся аукціон “Врятуймо скарби разом”. Він проводився спільно з Івано-Франківським краєзнавчим музеєм. Під час аукціону вдалося зібрати 106 000 гривень. За допомогою цих коштів будуть відреставровані раритетні твори з музею. Цього вечора засновник Winter Romantik Fest, Іван Гаврон, отримав нагороду від Президента України Петра Порошенка за меценатство.